Έτσι έλεγε ο φυσικός μας, στο λύκειο: “Καθένας με τις εμπειρίες του, πασά μου!”…

Τότε νόμιζα οτι το έλεγε γι’ αστείο. Τώρα, στα 30 πια, κατάλαβα τι ήθελε να πει.

Μιλάω συνέχεια για την fake τελειότητα, που τρώμε καθημερινά στη μάπα. Ναι, γι’ αυτή τη φτιαχτή. Ε, θα μιλήσω ακόμα μία φορά γι’ αυτό.

Πάντα, να ξέρεις, αναφέρομαι στους ανθρώπους που δίνουν τον αγώνα τους καθημερινά και όχι σε εκείνους που λεν “fuck that shit, αυτός είμαι και θα κάνω ό,τι γουστάρω”.

Άλλωστε, για ‘μένα, αυτές είναι οι μόνες 2 κατηγορίες που ξεχωρίζω στους ανθρώπους.

Εσύ, που δεν προσέχεις τη διατροφή σου, it’s ok. Ξέρω ότι προσπαθείς, ακόμη κι αν δεν τα καταφέρνεις προς το παρόν. Θα τα καταφέρεις σίγουρα!

Εσύ, που καπνίζεις και προσπαθείς να το κόψεις, don’t worry. Ξέρω ότι ξέρεις τι κακό σου κάνει. Πρόσεχε να μην επηρεάζεις τους άλλους και συνέχισε την προσπάθεια.

Εσύ, που προσπάθησες να χάσεις κιλά και δεν τα κατάφερες, δεν πειράζει. Δεν έχεις να δώσεις κανέναν λογαριασμό.

Κράξιμο για το τσιγάρο, κράξιμο για τα κιλά, κράξιμο για τη διατροφή, κράξιμο αν είσαι γκει, κράξιμο αν είσαι στρέιτ, κράξιμο αν θηλάζεις, κράξιμο αν δε θηλάζεις…

Μπορώ να γράφω για ώρες.. αλλά to the point:

  • Μπορείς να καπνίζεις και να είσαι καλός άνθρωπος.
  • Μπορείς να μην καπνίζεις και να είσαι καλός άνθρωπος.
  • Μπορείς να μην αγαπάς τα ζώα αλλά να είσαι καλός άνθρωπος.
  • Μπορείς να τρως όλη μέρα mc donalds αλλά να είσαι καλός άνθρωπος.

Ας ξαναπώ οτι ΔΕΝ αναφέρομαι σε ανθρώπους που κακοποιούν άλλους ανθρώπους ή ζώα αλλά στους ανθρώπους που παλεύουν κάθε μέρα να βελτιώσουν τον εαυτό τους, και δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά όσο άλλοι.

Εσείς οι άλλοι, λοιπόν, που τα καταφέρνετε, μη γίνεστε κριτές των πάντων. Κι εσείς σίγουρα θα υστερείτε σε κάτι άλλο.  Σίγουρα!

Κοιτάξτε, λοιπόν, αυτά που κάνετε εσείς, τη δική σας καμπούρα και μετά, ελάτε να κάνετε κήρυγμα! ΌΧΙ! Μην έρθετε ούτε τότε να κάνετε κήρυγμα! Φυλάξτε το “μπράβο, τα κατάφερες” για τον εαυτό σας και αφήστε τους άλλους ήσυχους!